Picture
Pana acum daca ma intreba cineva ce este libertatea...mi-as fi prins gandurile in niste clisee...adevarate, de altfel. Libertatea se saruta frantuzeste si miseleste de multe ori cu compromisul din dorinta de a ii proteja pe cei din jur...sau din dorinta de a ne proteja pe noi de un adevar, de un tipat sau de o perioada relativa de sentimente negative.
Atunci cand cei din jur sunt constienti de puterea pe care o au asupra ta...putere pe care, plus sau minus o eprubeta de hormoni, tu le-ai acordat-o in timp....atunci cand cei din jur pun degetele sau sting tigara  pe punctele tale sensibile...apare o problema! In functie de relatia cu sursele de caldura din jur...poti decide urmatoarea miscare...si ce vreau eu sa zic de fapt...e ca de foarte putin ori zicem...sau de si mai putine ori...nu mai zicem.  
Atunci cand un om drag pune conditii, mai ales atunci cand e perfect constient ca depinzi de el....se intampla sa stea cu gura cascata si cu coltii luciosi pregatit sa muste din libertatea ta. Pentru ca de fiecare data cand accepti conditia, santajul, moftul sau flegma...iti donezi singur, de buna voie, complet tamp si candidat la ghilotina....libertatea ta. De fiecare data cand inchizi ochii, gura sau urechile...de fiecare data cand accepti sa nu tragi jaluzelele doar ca sa mai fie putin soare....de fiecare data cand faci un compromis...iti compromiti libertatea.
Si stii ce cred ca e mai trist? Cred ca libertatea se epuizeaza mai rapid decat timpul. Pe masura ce ne ancoram in viata, munci, oameni, promisiuni, ani in buletin, verighete  si datorii...se duce si libertatea...dar cred ca de doua ori mai repede.  Toate toanele pubertatii, toti hormonii adolescentei  si toti covrigii din studentie...au avut un singur scop...castigarea libertatii si a independentei. Si te trezesti intr-o seara...ca vine un om care crede ca imparte aceeasi libertate cu tine...si iti spune sa....
Well...




Leave a Reply.